Naast adviseur, strateeg en ondernemer ben ik ook vader, reiziger en inwoner van Maastricht. Plus natuurlijk zo veel meer.

Met veel plezier werk ik al bijna 30 jaar als adviseur, strateeg en inspirator in de gebouwde omgeving. Mijn eigen bouwjaar is 1969. Ik ben geboren en getogen in Drenthe. Op mijn achttiende ben ik sociale geografie gaan studeren in Groningen (RUG, 1987-1992). Tijdens die studie is mijn fascinatie voor de ruimtelijke wereld ontstaan.

Vervolgens heb ik elf jaar gewerkt bij adviesbureau Twynstra Gudde (1993-2003). Daar was ik werkzaam in vele adviesprojecten op het vlak van stedelijke ontwikkeling, cultuur en vrije tijd. In 2001 werd ik directeur van een joint venture tussen Twynstra Gudde en DEGW, een roemrucht architectenbureau uit Londen. In die periode werkte ik onder meer aan de eerste strategische visies voor Stationsgebied Utrecht, Arnhem Rijnboog, Leidsche Rijn Centrum en Stadshavens Rotterdam. Bovendien kon ik met DEGW veel internationaal werken.

 

In 2004 ben ik voor mezelf begonnen en gestart met UrbanXchange. Heel bewust als verlengstuk van mijzelf. Maar altijd in samenwerking met geestverwanten in stedenbouw, architectuur en ruimtelijke economie. Inmiddels heb ik met UrbanXchange vele adviesopdrachten uitgevoerd.

 

Trots ben ik op een aantal succesvolle gebiedsontwikkelingen die ooit zijn gestart met het bepalen van een strategische toekomstvisie. Plekken die er nu staan of gerealiseerd worden. Onder meer in Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Tilburg en Zwolle. Trots ook ben ik op The Dutch Mountains. Omdat we daar met ons collectief ook echt zelf het verschil kunnen maken.