The Dutch Mountains Eindhoven zijn een grensverleggende ontwikkeling in de Spoorzone van Eindhoven.

2019 – heden
Opdrachtgever
Eigen initiatief
Trots presenteren wij The Dutch Mountains: een grensverleggende ontwikkeling in de spoorzone van Eindhoven. Dit nieuwe icoon bestaat uit twee torens (130 en 100 meter) met woningen, kantoren en een congreshotel, vloeiend verbonden met een groene binnentuin en diverse ontmoetingsfuncties. Het sculpturale gebouw naar een ontwerp van Studio Marco Vermeulen wordt voor een groot deel geconstrueerd in hout (CLT).

The Dutch Mountains wordt een van de eerste ontwikkelingen in de Knoop XL, het grootschalige transformatiegebied rondom Eindhoven Centraal met een centrum-stedelijke mix van wonen, werken en voorzieningen. Het ambitieuze project aan de prof. Dorgelolaan, op een steenworp van het station, komt strategisch te liggen tussen de TU/e campus en de binnenstad van Eindhoven. De locatie zelf wordt volledig groen met de hoofdentree aan het parkachtige beekdal van de Dommel.

 

The Dutch Mountains is een initiatief van UrbanXchange, Studio Marco Vermeulen en BLOC (The Mountains Corporation). De ontwikkeling wordt uitgevoerd in samenwerking met Lingotto. In de planvorming wordt nauw samengewerkt met de gemeente Eindhoven. De geplande oplevering is in 2030.

Aanverwante projecten in Projectontwikkeling